Intersportloppet & snart smäller det.

2011-11-09 @ 16:09:02
Idag tänker jag börja med att göra reklam för ett av IFK Mora SK:s stora arrangemang den kommande säsongen. För många av Er förknippas såväl Mora som stad och IFK Mora som skidklubb med Vasaloppet.

För att slippa stå i fel led, drabbas av panik i första backen och kunna åka skidor i sin egen takt kommer skidklubben i Mora att arrangera ett seedningslopp på den riktiga Vasaloppsarenan. Du har möjlighet att prova på spåren och endel av sträckningen inför vinterns stora mål. Att kunna planera sitt lopp, få en uppfattning om terrängen och uppleva allt det vackra kring Mora en gång till är möjligheten som vi erbjuder Dig!
Den 21 januari nästa år arrangeras Intersportloppet, ett 44km långt lopp för så väl elit som motionär med gemensam start i Oxberg och mål i Mora Parken. Samma sträckning som HalvVasan och SkejtVasan med en inledande 15km lång sträcka runt Oxbergssjön, över Lundbäcksbackarna för att avsluta med de knappt 30km mot Mora, TjejVasesträckningen.
Det är precis som på Vasaloppet klassisk åkstil som gäller och det utlovas för eliten fina prispengar för de snabbaste åkarna. Mer om loppet kan du läsa här.


Idag har det varit en fullspäckad dag så här långt. En tidig uppstigning och löpning innan solen gått upp för att hinna till skolan. Där har jag varit på två föreläsningar och just kommit hem. Det är förstås väldigt jobbigt att gå upp tidigt på morgonen. Ögonen svider och kroppen nästan värker. Men när man väl tagit sig ut är det väldigt skönt, och framförallt är det härligt att ha träningen klar när man går till skolan. För mig är det betydligt mycket värre att ha träningen kvar på eftermiddagen när jag slutat skolan.

Snart åker vi upp mot fjällen och Bruksvallarna. På söndag ska det åkas skidor. Och det ska åkas fort! Jag är motiverad och vill göra en bra premiär. Det ska bli spännande, precis som det alltid är så här i början. Det kommer att vara nervöst och spänt. Att inte veta hur man står sig mot de andra och inte veta riktigt hur formen är i sig lite nervöst. I slutändan gäller det dock ändå att göra ett bra lopp som man SJÄLV är nöjd med!!
Det kommer säkerligen att bli en speciell premiär med de knappa snöförhållanden som erbjuds. En kort slinga som ännu inte lagts ut, och antagligen inte kommer att bli klar förrän på fredag kommer givetvis att begränsa möjligheterna till skidtester och träning. Det blir antagligen rullskidor på uppvärmningen eftersom att möjligheten till uppvärmningsspår kommer att vara begränsat. Men, som så många andra skidåkare säger, och som jag tidigare skrivit, är det bara att gilla läget och det är lika för alla.. !


Kommentarer

Postat av: Jocke

Bra inlägg Helene;)

2011-11-09 @ 20:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback