Drei Zinnen i strålande solsken.

2012-10-06 @ 21:00:11

Jag fick passet jag drömde om. Ett skejtpass, 120 minuter nästan konstant uppför, 1500 höjdmeter klättrande, upp mot slutmålet Drei Zinnen i strålande vackert väder.
Inte ett moln på himlen, värmande solstrålar och klarblå himmel. Ett pass helt i min smak som handlar om klättring i tvåans och treans växel. Upp upp och upp i det blå! :)

Framsidan av skidåkarlivet helt klart!

Sprint med grisfötter som belöning(?)

2012-10-06 @ 20:55:39

Åter till träning efter gårdagens vila. En lugn dag när jag inte gjorde många knop. Fick åtminstone lite plugg gjort vilket känns skönt och som gör att jag kan fokusera på träningen och vilan däremellan nu de sista lägerdagarna.

Det är alltid lite trögstartat dagen efter vila men samtidigt är det väldigt skönt när passet väl är igång. Förmiddagens pass bestod av skejtåkning på rullskidbanan och längs de fina cykelbanorna runt Toblach. Tyvärr var klant-Helene framme och och stoppade ner ena staven i ett hål i en bro och krasch, bruten stav.. Drygt!

På eftermiddagen har vi kört sprintrace. Tre heat och en lång,3.5km epilog efter det. Klassisk stil och tuffa, tighta fighter mellan både damer och herrar och ett riktigt bra pass! Belöningen(??) och middagen efter passet blev dock en besvikelse då köket serverade grisfötter.. Usch!

Imorgon åker vi Eagle upp mot Drei Zinnen vilket kan vara en fantastisk tur om solen skiner. Håller tummarna för det!

Från Seiser Alm till Toblach

2012-10-04 @ 16:45:00
Från ett paradis till ett annat. 

Seiser Alm var otroligt vackert. Med stora vidsträckta alpängar kan jag tänka mig att sommaren i Seiser Alm måste vara paradiset på jorden. Nu hade hösten smugit sig på och ängarna var inte så där klargröna som jag kan tänka mig att de är lite tidigare på året, men ändå var det så speciellt. Vilken miljö, vilka vyer och vilka otroliga möjligheter till bra träning! Jag tror aldrig att alperna kommer att sluta överraska mig på ett positivt sätt. Trots att jag varit här nere ett antal gånger nu så blir jag lika häpen över hur vackert det är varje gång. Bergen ger mig kraft och energi och jag mår så bra här nere. Höjden påverkar mig inte speciellt mycket under träningspassen och jag njuter fullt ut!
 
 
Efter en mindre rolig resa till toblach, längs slingriga vägar, nådde vi 11 mil och 3,5 timme senare(!!!) Toblach. Illamåendet och tröttheten dämpades dock något när vi tjejer blev tilldelade de nybyggda sviterna på hotell Santer. Incheckade i Ole Einar Bjoerndalens svit sov vi som prinsessor inatt. Vilodag idag innan fas två av lägret börjar imorgon. 4 dagars träning med dubbla pass väntar, varav två race och en tur upp till nästa paradis - Drei Zinnen. 
 
Hur jag mår? Jag tror inte att jag behöver berätta! 

 

Nytt paradis i min härliga värld!

2012-10-02 @ 14:59:16

Seiser Alm, du går in på topplistan över vackra ställen jag besökt!