Vi flög helikopter!

2011-05-26 @ 16:51:17
Den hemliga aktiviteten var en helikoptertur över Sundsvall.
Jag satt i fram. Cool! Vilket lyckoruuuus!

Fika och shopping på stan gjorde vilodagen komplett. Jag hittade dessutom det jag ville ha. Jag är glad!

Fågelberget & Alnön runt

2011-05-25 @ 21:53:35
Lägret fortsätter och dagarna går i ett. Frukost, träning, lunch, sova(för endel, jag måste plugga), mellanmål, träning igen, middag och kvällsfika. Ja, vi tränar, äter och sover. Enformigt? Lite kanske, men som skidåkare älskar man lägerlivet på något sätt. Förutom att jag tyvärr har endel skola att göra nu, vilket förstör vilan mellan passen lite, är det ett fint liv. Jag sover gott om nätterna, jag äter god mat och jag får göra det jag tycker om tillsammans med andra härliga skidåkare.

Idag har vi sprungit en fin tur på förmiddagen till Fågelberget och sedan i de ökända "smirre-backen", "EKG-backen" och "Stövel-backen" som avslutning. Ett härligt pass i varierande A1 och A2-fart.

På eftermiddagen åkte vi rullskidor, stakning på Alnön. Lina, jag, Charlotte och Tiio gjorde sällskap runt ön och det är verkligen otroligt fint därute. Vilka hus, vilka tomter, vilka stränder! Någon sa något om Norrlands Hawaii. Jag tror det stämmer!

Imorgon får vi en välförtjänt vilodag(nästan). På morgonen ska vi köra ett styrkepass, men sedan är det ledigt hela dagen. Vi får se vad Anders&Lars hittar på för aktivitet efter lunch. Det har utlovats något som vi inte kommer att ångra att vi följde med på. Kul! Sedan hoppas jag på en fika eller en glass på en uteservering på stan. Det skulle vara otroligt skönt om solen kunde skina imorgon också.

Sedan är det bara 5pass kvar av det här lägret. Det går fort när man har roligt. Att få träna med så duktiga tjejer och killar och att ha sällskap av världsstjärnor på träningarna, det är klart det är motiverande. Att ha haft sällskap av Charlotte på alla pass hittills är jätteroligt.

Nu väntar sängen. Nattinatt.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på från lägret..

Nytt pers och träningen med Team 2015 har börjat.

2011-05-23 @ 11:56:29
Just nu befinner jag mig på mitt livs första riktiga landslagsläger som längdskidåkare. Inspirerande och peppande att ha massa härliga och starka brudar att träna med.
Före tuppen klev jag upp imorse och käkade frukost. På programmet stod ett 3000meters-test på bana.
Och oj så bra det gick. Ett nytt fint personbästa trots ganska kyligt väder med lätt regn. KUL!

Nu möte.

Efterlängtad kväll..

2011-05-15 @ 20:24:04
...efter ett härligt läger med Dala Sports Academy! Riktigt fina träningsdagar med gott sällskap har jag haft under helgen och en hel del mil och timmar på rullskidorna och i löparskorna har avverkats.
Det är en härlig känsla, lite små-mör men ändå inte helt knäckt, som jag har i kroppen nu. Så där skönt söndags-trött där jag känner mig så värd att lägga mig i soffan och njuta av vilan.
När man har bra träningssällskap med ett härligt go omkring sig är jag övertygad om att träningen ger så gott resultat. Tillsammans blir vi starka! Extra roligt att vi är så många tjejer nu på DSA och att det till hösten kommer ännu fler tränings- och tävlingsvilliga brudar. Satan i gatan vad vi kommer peppa varandra mot stordåd!

Nu ska jag hänga upp tvätten, sen ska jag allt lägga mig i den efterlängtade soffan. Skönt!

Tidigt morgonpass, IKEA och farmor

2011-05-14 @ 09:43:26
Klockan ringde tidigt imorse och jag tror att jag hade ett ton grus i ögonen när jag tog de första löpstegen. Benen och huvudet piggnade snabbt till och det är galet skönt att träna tidigt när man väl kommit ut. Det känns som att man tjänar massa tid.

Nu kommer snart mamma&pappa och hämtar mig och så åker vi vidare mot IKEA. Ska förhoppningsvis köpa mig lite nya möbler och piffa till lägenheten lite. En ny tv är ett måste här och en ny soffa. Hoppas hitta lite annat smått&gott också.

Under eftermiddagen ska vi hälsa på farmor i Karlholm.

Hoppas att du har världens bästa lördag!

Miniläger(i antal dagar)

2011-05-13 @ 19:35:59
Efter dagarna i östersund är jag nu tillbaka i lyan i Falun. Hade fina dagar norröver med riktig sommarvärme och strålande solsken. När vi gick till middagsrestaurangen fick jag nästan känslan av att vi var utomlands. Härligt!
Testerna fick blandade resultat. Bitar är jag nöjd med, men andra saker måste förbättras. Är jättebra att få det man har på känn på kvitto och se vad jag behöver träna på. Att tillhöra Team 2015 känns jätteinspirerande och jag hoppas att det kommer att bli en härlig och rolig sommar. Det är ett bra gäng som jag redan trivs tillsammans med så det känns lovande. Nästa söndag åker vi på första lägret för säsongen, Sundsvall blir platsen.

Under helgen har Dala Sports Academy och skidhögskolan ett miniläger med träning. Mini är förknippat med antal dagar, bara 3st, men inte i antalet träningstimmar. Många svettiga timmar i träningskläder ska avverkas, men med bra sällskap och i bra terräng känns det inte så betungande faktiskt. Under morgonen åkte vi en fin rullskidsrunda där bland annat Hosjö, Lilltäkt, Skuggarvet och Lugnet passerades innan vi tog en sväng kring Falun för att sedan åka hem. Under eftermiddagen sprang vi i Mellstaskogen. Känslan just nu, en halvdåsig och småmör kropp, är fantastiskt. Soffan blir skön ikväll!

Det här ska bli en bra sommar och tillsammans med Team 2015 och mina bollplank, både i träningsväg och inom det mentala känns det inspirerande!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och äta nötter. Självklart från Risenta. Ikväll blir det paranötter och cashew. Förrådet där hemma börjar tyna, måste nog beställa hem lite mer smått och gott...



Mat som får mig&min mage att må bra.

www.risenta.se

Jag har...

2011-05-11 @ 22:48:39
...skakat hand och kört bänkdrag med prins Daniel.

Nattinatt.

Vardagsrutiner.

2011-05-08 @ 17:32:30
En vecka av träningsåret 2011/2012 har gått. Eller, egentligen två, men eftersom att min planering började 1maj har jag bara hunnit med en vecka med riktig träning. Blev en hel del löpning på kanarieöarna, men den här veckan har även premiärturen på rullskidor avverkats.

Veckan har mest bestått av träningsvärk och hunger. Att komma in i vardagsrutinerna igen med kontinuerlig träning sätter sina spår. Tänk vad fort kroppen vänjer sig med diverse saker. Ett uppehåll från träningen några veckor och träningsvärken kommer som ett brev på posten. Det är fashinerande. När man inte tränar lika mycket har man inte heller samma hunger, och därför har magen börjat skrika igen efter mat om alla mål på dagen inte finns med. Det är härligt att vara inne i träningsvardagen igen!

Den kommande veckan börjar en ny kurs på högskolan. Jag ska läsa kommunikation och marknadsföring. Ett helt nytt och främmande ämne för mig och dessutom på skolan i Borlänge. Det kommer att bli mycket nya intryck kommande vecka med kursintro imorgon. Har inga roliga minnen från Borlänges högskola, men hoppas att det ska vända och bli en intressant och givande kurs.

Jag kommer dock att missa endel av föreläsningarna redan första veckan för testerna i östersund som börjar på tisdag. På onsdag väntar ett max Vo2-test på rullbandet. Otrooooligt jobbigt, men så skönt när det är över. Förväntar mig inga stordåd eftersom att testet ligger nu efter viloperioden, men ska kämpa tills jag nästan ramlar av bandet och hänger i selen och är helt slutkörd. Då har jag gjort mitt bästa!

Igår eftermiddag gjode jag en blixtomkastning och åkte hem till Mora och jobbade lite. Kontroller skulle ut i skogen till kommande veckas orienteringsövning på skidgymnasiet i Vika. Det blev en fin skogstur och innan jag åkte tillbaka till Falun fick jag middag hemma tillsammans med pappa. En bra lördagseftermiddag!

Imorgon efter skolan styr jag min lilla blå kärra mot Mora igen för att fira födelsedag. Förhoppningsvis är det lika varmt och skönt som idag så att den grillade maten kan ätas ute på altanen, det vore en höjdare!


Saknar mitt lilla hjärta när jag är i Falun.

Premiär-intervaller

2011-05-06 @ 09:20:37
Första intervallpasset på rullskidor är avklarat. Tidigt, före tuppen tror jag, var jag och Lina ute på rullen och körde i Högbo-backen. Ovant för benen och lite halv-stappligt, men ändå helt okej känsla i kroppen.
Nästa vecka väntar max-tester i Östersund så därför gäller det att försöka få lite vana att diagonala i högre tempo utan att tappa balansen.
Det är jobbigt att gå upp tidigt på morgonen, det svider i ögonen när klockan ringer före halv sju, men oj så skönt det är att träningen är avklarad när klockan inte är mer än halv nio. Hela dagen är ju kvar!

Lina och jag har alltid så här kul när vi tränar och tävlar..


Jag lämnade dessutom in min uppgift till kursen i fysisk aktivitet och hälsa igår, så idag är jag LEDIG! Vad ska jag då hitta på? Det enda som är inplanerat är en god grillbuffé av världsklass på Vildgåsen. Gott! Hoppas det erbjuds revbensspjäll, det vore min dröm!


Vad ska du göra idag? Ät lunch på någon av cateringcompaniets restauranger och unna dig lite fredagslyx vettja. Både på högskolan och vid gruvan serveras grillat.

Aerobics-dagar

2011-05-04 @ 21:25:41

I kursen fysisk aktivitet och hälsa I som jag läser nu ingår en redovisning av ett träningsprogram till musik där vi ska leda ett pass på 25minuter. Det ska ingå en uppvärmningsdel, en pulshöjande del, rörlighet och en styrkedel. Allt ska anpassas till musik och en koreografi ska göras i takt till musiken. Dessa träningspass redovisas för klassen och idag har vi haft 6 redovisningar. Imorgon väntar lika många, där bland annat jag ska redovisa mitt program. Det blir alltså mycket gruppträning till musik dessa dagar och jag måste erkänna att armarna är ganska möra under dagens sjätte styrkedel med 3minuter armhävningar..

Mycket av min tid ägnas åt skola nu. I helgen är jag skol-LEDIG eftersom att kursen avslutas imorgon eftermiddag. Det ska bli skönt. Har i och för sig massa andra saker att greja med, så jag lär inte bli sysslolös.

Nu väntar sängen på mig. Tidig uppstigning imorgon.
Natti!

Semestern är över - jag är tillbaka

2011-05-03 @ 20:31:42

Precis som jag har bloggen tagit semester ett tag. Jag tycker om att skriva och berätta för Er om hur jag tänker och tycker, men samtidigt har det varit skönt att bara släppa allt som har med skidåkning att göra ett tag och låta livet rulla på ändå.
Det har varit en fantastisk period sedan sista skidtävlingen, 3mils-SM, var avklarat.
Veckan efter SM i längd sadlade jag om och sprang SM i terränglöpning. Att kombinera tävlingen med 3dagar hos min fina vän Annika i Uppsala gjorde helgen till en höjdare. Själva loppet, 4km maxlöpning, var inget som mina ben var van vid och jag fick verkligen smaka på riktig smärta!! Det värkte ända ut i fingrarna av mjölksyra när jag sprang i mål. Jag orkade inte hålla ihop loppet riktigt utan tappade mycket på andravarvet och slutade kring nummer 15 i resultatlistan. Men, trots mjölksyrachocken fick jag ett kvitto på att farten finns där och att jag faktiskt KAN springa lika fort som de allra bästa när jag har en bra dag.

Semestern på kanarieöarna var en höjdare! Att unna sig en riktigt lugn vecka med sol, bad, god mat och trevlig sällskap var verkligen vad jag behövde. Batterierna kunde laddas om och jag kom tillbaka till Sverige med ny härlig energi. (men tyvärr ett kontokort fattigare)

I måndags inleddes det nya träningsåret 2011/2012. Året då jag ingår i Team2015! Jag ser nu fram emot första samlingen. Redan nästa tisdag är det dax och sedan väntar en hel sommar och höst med spännande läger och tuffa träningsveckor. Det ska bli en utmaning, men jag ser fram emot det!

Veckorna fram till sommarlovet kommer att bli tuffa då jag har mycket av allt att göra. Träning, 100% skola, jobb och andra saker runtomkring på det. Men det är bara att bita ihop och kämpa på under fem veckor och tänka positivt. Att jag har ett sådant fantastiskt jobb på skidgymnasiet gör dock att jag får extra energi och det underlättar faktiskt mycket.

Nu ska jag återgå till studierna och slutföra den här kursen på torsdag. Förhoppningsvis 7,5hp rikare..