Vilket gäng

2012-06-30 @ 14:02:09

Vilodag igår med verklig betoning på vila. Gjorde inte många knop utan fokus låg på massage och soffläge framför friidrotts-EM. En väldigt behaglig dag som till slut, när kvällen började smyga sig på, nästan blev lite seg och långtråkig.


Vilodagarna är givetvis så nödvändiga för återhämtningen och för att inte bränna kroppen för mycket under en lägervecka. Trots detta kan dagarna av vila kännas lite småjobbiga. Dagen efter en vilodag är jag ofta seg och lite trögstartad.


En viss nervositet fanns därför i kropp och knopp inför dagens intervallpass. Först stakning nära maxgränsen för att sedan i tröskelfart ta höjden från Idre by till nipfjället i olika intervaller. Kroppen var okej idag och passet blev av riktigt hög kvalité.


Vi sporrar varandra så bra i Team 2015 och träningarna blir verkligen givande. Alla har bättre och sämre dagar vilket innebär att några vissa dagar svävar på moln medan andra får slita. Givetvis jobbigt när man har en tung dag på jobbet men samtidigt så värdefullt att känna att man nästa dag kan vara piggare igen. Upp och ner- det karaktäriserar i många fall sommarmånaderna och barmarksträningen för en skidåkare.


I eftermiddag drar vi ut och skejtar en sväng och snart har vi bara tre pass kvar. Ännu ett läger börjar se sitt slut.

Forsen väntar.

2012-06-28 @ 12:16:46

Tre dagar av tuff träning i Idrefjäll med Team 2015 börjar kännas i kroppen. Tre fina dagar blandade med löpning, orientering och rullskidor i snabbt och långsamt tempo, uppför och nerför, obanat och på asfalt.

Imorgon väntar vilodag men först ska vi ut på vattnet. Forsränning i en så kallad "hot-dog". Två personer i varje båt. Först utmanande paddling för att sedan bege oss ut på lugnare vatten. Spännande!

OrsaKajt'n

2012-06-22 @ 23:49:10

Glad och nöjd. Härlig midsommarafton med seger i OrsaKajt'n och firande av fina Towe på hennes 30årsdag.

Älskade vän.

2012-06-20 @ 23:35:20

Ända sedan jag föddes, den 9maj 1987, har du funnits och varit en stor del av mitt liv. Två dagar äldre och grannar sedan barnsben. Klasskompisar från förskolan till nian och allra bästa vänner, i ur och skur.
Trots att våra intressen varit ganska olika och skiljt sig åt har vi alltid passat ihop och trivts i varandras sällskap. En trygghet och en känsla av lugn. Utan att höras varje dag, varje vecka eller ibland inte på en månad, så har vi alltid varandra. Tillit och sann vänskap.

Idag har en av världens finaste änglar fått sin första bebis. Hugo har kommit till världen och min älskade vän Sara och hennes Joachim har blivit föräldrar. Jag är så lycklig och jag är tvärsäker på att Hugo har fått världens bästa mamma!
Lika säker som att Sara är en vän för livet! <3

Hackmora Bergslopp - race med DSA

2012-06-20 @ 12:19:12
Tufft mjölksyrapass på förmiddagen i Hackmora. Men oj så skönt när det är över!


Nu kör vi!


Sista branten. Plågade ben.


FÄRDIG!

Hemmahelg och vila.

2012-06-03 @ 18:15:11

2 vilodagar. Två lugna dagar utan träning där kroppen och knoppen har fått återhämta sig efter lägerveckan i Falun. Skönt givetvis, även om det rastlösa inom mig börjar göra sig påmint. Jag längtar efter att dra på mig träningskläderna imorgon igen och jag längtar efter att få bli lite svettig&trött igen.

Detta ser jag som någonting positivt & utvecklande för mig. Att låta kroppen vila en dag extra mellan de tuffare perioderna fyllda av träning tror jag är bra. Det skapar ett sug efter träningen igen och gör att musklerna får återhämta sig innan det är dax att ladda på med ny träning.

Igårkväll var jag på middag med klubbkompisarna i IFK Mora SK. En avslutnings/upptaktsmiddag av förra säsongen samt den kommande. God mat och trevlig stämning på Bäcka Herrgård vilket var väldigt roligt.

Kommande vecka är fullspäckad. Förutom en hel del träning ska jag uträtta mycket praktiska saker. Sista skoluppgiften ska in och imorgon påbörjar jag mitt stora samarbete med JALE & DHL på riktigt. Tjejträning i Mellsta står på programmet vilket känns väldigt spännande och inspirerande!
På torsdag kommer jag dessutom att vara med och prata och visa upp mig på
DHL när de har öppet hus i Borlänge.

Ikväll ska Anton och jag prova min el-grill för första gången. Smaskens!