Etappseger

2012-07-26 @ 16:51:52

Tredje etappen av o-ringen 2012 gick nere vid havet. Väldigt speciell terräng med i princip helt flack kurvbild så när som på lite åsar. Sista delen av banorna var ute på sanddynerna med badande turister alldeles i närheten. Speciellt! Det blev en väldigt lyckosam etapp för mig. Givetvis tycker man ofta om terräng där det går bra och en etappseger med 2.40min ner till trean talar väl då om min åsikt. Jag älskade det! Igår hade vi vilodag som tillbringades ute vid havet innan ett besök på stan. Lite reafynd blev det innan vi hejade fram Anton på sprinten och dagen avslutades med en god och trevlig middag tillsammans med Antons föräldrar. Dagens etapp var okej. En långdistans och med tidigt startnummer helt utan stråk eller upptrampade stigar att följa och ta hjälp av. En stabil insats med en fjärdeplats blev dagens resultat. Det var dock långt ifrån ett prickfritt lopp, vilket krävs imorgon om jag ska kunna slåss om segern i min klass totalt. Jag startar som tvåa, 2.19min efter ledaren och med dryga minuten bak till tredje plats. Fullt fokus imorgon och en sista urladdning väntar. Spännande! Halmstad levererar fantastiskt väder så här långt, underbart!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1715658/images/2012/pic_50115942ddf2b3790f000018.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1715658/images/2012/pic_50115942ddf2b3790f000018.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1715658/images/2012/pic_50115942ddf2b3790f000018.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1715658/images/2012/pic_50115942ddf2b3790f000018.jpg" class="image">

Stabilt

2012-07-23 @ 15:07:26

Sexa idag igen. Stabilt. Surare idag än igår. Ett näst intill prickfritt lopp(med mina otekniska OL-måttmätt för visso) så när som på en två minutersbom på fyran. Surt med tanke på att jag var lite drygt två minuter från etappseger idag. Men men. Stabilt är bra på femdagars och nu är det bara att fortsätta så här två dagar till så blir det roligt att starta på fredagmorgon. Eftermiddagen blir lugn. Solar lite och ska ta en lätt jogg med min kära karl lite senare. Mamma och pappa turistar i Båstad idag så jag hänger med A på campingen. När solen skiner från en klarblå himmel är livet ganska enkelt tycker jag.

Etapp 1 O-ringen

2012-07-22 @ 21:40:28
Det var en bra dag i skogen idag, men betydligt kämpigare, slitsammare och tuffare än jag kunnat tro på förhand. Det var blött, det var kuperat och lerigt. De nästan nio kilometrarna i skogen blev riktigt jobbiga och det kändes som att tiden kröp fram. När jag gick i mål kändes det som att jag varit ute i flera timmar och att jag var ljusår efter. Jag hade inte gjort några stora bommar, men det kändes som att flytet inte fanns där. Det krånglade och var svårt att ta sig fram. Resultatet visade dock att alla nog upplevt ungefär samma sak. Jag gick i mål på en andra plats och kom till slut sexa. En bra inledning på detta femdagars.
 
Imorgon väntar en medeldistans i samma område. Förhoppnigsvis får jag en ännu lite bättre känsla imorgon och ett bättre flyt. Det ska bli väldigt roligt att bege sig ut i skogen imorgon igen.
 
Efter tävlingen strosade vi en stund på Halmstad, fikade på Espresso House och åkte ut en stund till havet. Härliga hav, härliga sandstrand. Någon timme i en sanddyn var precis vad min kropp och mina ben behövde för att återhämta sig lite. Vädret var inte det allra bästa men som det verkar ska det bara bli bättre nu framöver. Solsken, varmt och härligt! Äntligen kanske vi får lite sommar.

Halmstad

2012-07-21 @ 23:00:42

Imorgon smäller det. Etapp 1 av årets O-ringen drar igång i Halmstad. Mängder av orienterare, unga som gamla, nybörjare som mer rutinerade och erfarna. Alla med en viss nervositet och förväntan inför vad som väntar dem. Ovetande om banans utseende och terräng ska alla ut och kämpa i skogen och hitta just sina kontroller i detta myller av skärmar. Det är fascinerande och det är spännande, förväntansfullt. Imorgon börjar sommarens orienteringsfest igen.
Jag springer D21 lång i år. På grund av lite tävlande och bristande ranking platsade jag inte i elitklass från början. Nu, med ett antal återbud, hade jag kommit med i elit men väljer ändå att springa långklassen. Det ska bli roligt att bege sig ut i skogen imorgon. Samtidigt som denna vecka består av fem tuffa tävlingar och fartpass av hög kvalitet kommer jag att försöka hinna ha lite semester med familjen som är med mig till Halmstad.

På svensk mark igen

2012-07-19 @ 19:47:03

Borta bra men hemma bäst. Lägerlivet är lite av en skidåkares drömvärld med vardagar som består av träning, serverad mat och vila mellan passen. Så lite energiförlust som möjligt till allt som inte har med träning att göra. Energi ut på träningar, energi in av oftast god och vällagad mat och några timmars sömn mitt på dagen. Givetvis ett väldigt behagligt och skönt liv som man trivs otroligt bra med.. ...Under en viss period. Även detta liv blir man mätt på efter ett tag. Tio dagar är nästan i översta gränsen, sedan vill man hem igen. Hem till den andra vardagen som i och för sig i stora drag ser ganska lika ut. Skillnaden är att man får vara hemma i sitt. Ha sina egna rutiner, äta sin egen mat och göra annat än bara sova och fokusera på nästa pass efter lunchen. Efter tio underbara lägerdagar och en härlig vardag med både kvalitativ träning, fokus på vila och återhämtning, energisparläge mellan passen och god mat, är jag hemma i sverige igen. Jag är nöjd, mätt och belåten. Nu vill jag återgå till min vardag här igen. Även om vardagen nu en vecka framöver kommer att bestå av leriga åkrar, bajamajor och antagligen regn, regn och åter regn..(det är ju O-ringen) Tack IFK Moras SK och alla inblandade för denna gång! Snart åker vi iväg till en ny period i vår egen lilla drömvärld.

Läger i Mösern

2012-07-18 @ 16:04:49

Otroligt dålig uppdatering från mig den senaste tiden. Skärpning! Har ingen bra anledning heller förutom rejält bristande motivation till att blogga. Nåväl, nu är jag tillbaka på banan. Sedan förra måndagen har nio av IFK Moras seniorer varit på läger i Mösern utanför Seefeld i Österrike. Vi har, som vanligt på läger, varierat träningen med alltifrån snabba rullskidpass till långa och lugna löpturer med stavar. Klättrat och tagit höjdmeter efter höjdmeter och fått uppleva fantastiska vyer både från toppar och i dalgångarna. Alperna är mäktiga och jag älskar den här träningsmiljön. Det finns oändligt mycket träningsmöjligheter här nere och svårigheten att hitta backar och stigningar finns inte. Snarare tvärtom. Det är de flacka partierna man får söka. Imorgon åker vi hem och ett pass återstår i eftermiddag. På förmiddagen idag har vi åkt en magiskt fin tur upp på 2200möh på klassiska rullskidor och klättrat över 1400 höjdmeter. Betalningen och lön för mödan får man verkligen när man når toppen och kan blicka ut över landskapet. Det är magnifikt! På fredag åker jag, mamma och pappa ner mot Halmstad via Trollhättan. O-ringen veckan väntar och att föräldrar och hund ska med i år känns jätteroligt! Jag ser fram emot en lugnare träningsvecka med bara tävlingar och att hinna umgås med dem! Att solen skiner från klarblå himmel i Mösern idag känns som en perfekt avslutning på en otroligt fin träningsvecka med ett härligt gäng!