Blötmyren var torrare än sist.

2012-05-30 @ 23:08:24

Det som förra gången mer liknade en sjö i Sörskog var idag fina och sugande myrar. Fötterna klarade sig bra denna gång och var varken isklumpar eller prydda av blodblåsor efter passet. Ett jättebra pass med halvhårt och intensivt tempo i dryga timmen. Hjärtat fick slå hårt och lagom fort utan att benen blev stumma och blytunga. Kul att Rydan gjorde oss sällskap i myren idag också.

På eftermiddagen fick eagleskidorna göra premiär igen. Härligt med lite lättare rull för benen.

Snart är lägret slut igen för denna gång. Tre pass kvar med detta härliga gäng. På lördag åker jag hem mot färnäs och familjen en sväng för att smida lite planer och förbereda inför helgen därpå. Som jag längtar!
IFK Mora skidor har dessutom upptaktsläger i helgen, men på grund av tuffa dagar här i Falun blir nog mitt deltagande där sparsamt. Gemensam middag på lördag med klubbkompisar och ledare ser jag åtminstone fram emot!

Avslutar dagens inlägg med en grattiskram till världens finaste och bästa mamma. Du är underbar! Grattis på födelsedagen.

Solen skiner på oss igen.

2012-05-29 @ 19:06:30

Falun bjuder just nu på ett perfekt träningsväder. Lagom varmt, solsken och något svala vindar.
Två fina pass idag med. Gårdagens sprintrace på eftermiddagen har givit en skön träningsvärk och jag har definitivt blivit påmind om att jag har ett par ljumskar igen..

Mitt knä spökar lite fortfarande och jag vågade inte chansa med ett långt löppass idag igen på förmiddagen utan valde att spara mig lite inför det som kommer framåt.

Imorgon väntar blötmyrarna i Sörskog på oss igen och förhoppningsvis är det en markant skillnad i temperatur mot sist vi var där. Imorgon kanske jag kommer hem med ett par blöta fötter och inte ett par isklumpar..

Jag gillar lägerlivet i hemmamiljön! Falun är en fantastisk lägerort!

Morsdag med picknick i parken

2012-05-28 @ 09:04:55

Igår var det morsdag och till min glädje fick jag älskade mamma på besök i Falun. Påväg hem från ett besök hos fina farmor , moster&morbror, kusiner och alla därtill stannade mamma, pappa&min svarta kärlek Douglas hos mig. Jag bjöd på en lättare middag i picknickform i parken utanför kaserngården vilket var jättemysigt!
Att få tillbringa en kväll med de som betyder allra mest, då även Anton var med och åt med oss, var underbart. En bra avslutning på veckan!

Idag drar vi igång en tuff träningsvecka med laget. Många timmars träning väntar och först på tur står ett löppass i lugnetterrängen. Dryga två timmars löpning ska avverkas och det kommer att bli ett fint pass. Solen lyser med sin frånvaro idag för första gången på länge. Kalla vindar och mörka moln som klär himlen. Skönt med lite svalare väder nu, men låt oss slippa regnet!

Dax att dra på sig träningskläderna och kompressionsstrumporna och köra..!!

Dax för läger nummer två

2012-05-26 @ 19:23:23
Imorgon sparkar Team 2015 igång säsongens andra läger. Det första barmarkslägret för säsongen då det förra var i ett vintrigt och snörikt Riksgränsen. Lägerplatsen denna gång är Falun och alltså hemmamark för mig. Vi kommer att bo och äta på Lugnet, vilket innebär att jag imorgon tar mitt pick och pack och flyttar 15minuters promenad hemifrån. Vi kommer att träna tillsammans till och med fredag lunch och ska avverka några timmar på rullskidor, både skejt och klassiskt och ett antal i löparskorna. Ett sprintrace i klassisk stil på rullskidor ska genomföras och ett intervallpass i blötmyrarna i Sörskog. Hoppas att det fina vädret håller i sig även nästa vecka, även om det gärna får bli lite svalare för min del.
Dagen har ägnats åt ett tröskelpass löpning och styrka. Därefter har jag försökt plugga och skriva så mycket som möjligt på min interventionsuppgift som ska in veckan efter lägret. Lång tid kvar alltså, men skönt att slippa plugga så mycket på lägret. Till min förtvivlan har dock min laptop givit upp och allt som jag tidigare skrivit på arbetet går inte att komma åt. Tur att jag har en pojkvän två våningar upp och en dator som jag kan låna medan han är borta. Dumt bara att det är hundra grader varmt i hans lägenhet på dagarna och att det mer känns som att sitta i en bastu än i en lägenhet. Den oliiiiiidliga hettan tvingade mig ut på en långpromenad runt stan nu på eftermiddagen. Skönt och välbehövligt. Nu sitter jag återigen, i min ensamhet och filar på interventionen. Tråkigt att vara tvungen att sitta inne i detta underbara sommarväder en lördagkväll, men vad gör man inte för att få ut så mycket som möjligt av lägret som kommer nästa vecka.

En vacker dag i sorgens tecken

2012-05-25 @ 18:45:09

Idag har en skidåkande ängel lämnat jorden på riktigt. En vacker, känslosam och sorglig dag där vi har fått ta avsked av en vän, lagmedlem och stor skidåkare. Du kommer att fattas, du lämnar ett tomrum efter dig som aldrig kommer kunna fyllas igen.

Jag hoppas att du såg och kände hur många som var i Vetlanda kyrka och hedrade dig idag. Det avspeglar hur mycket du betydde för så många och hur mycket glädje du spred omkring dig.

Som det står på din landslagsdräkt som följer med dig till din nya värld: Dina spår snöar aldrig över!

Rullar fram

2012-05-24 @ 08:10:26

Tar en rullskidtur med tjejerna i solskenet och hoppas att mitt knä känns bättre idag. Det blev inget tjejrus igår tyvärr. Tråkigt och synd för det var något jag sett fram emot. Att få köra skiten ur kroppen och springa fort. Men, hälsan först och igår hade det inte funnits möjlighet att pressa kroppen ändå.

Jag vill istället tacka Runns kajaksällskap för turen på sjön igår. Lärorikt och spännande! Kajakpaddlingen kommer definitivt att bli ett komplement i min träning framöver och jag ska bannemej lära mig att paddla bra med en vingpaddel en vacker dag! Tack Ulf Backeus och resten av gänget.

Vill också tacka IFK Mora alliansen för hedersomnämnandet "årets idrottsprestation" 2011! Det värmer och inspirerar för min fortsatta satsning.

Nu är det dax, ut och rulla!

Stångtjärn var vacker idag & nu JALE kör vi!

2012-05-22 @ 21:34:31
En givande dag på många sätt som började med blodprov imorse följt av ett bra styrkepss med Anton.
Kroppen och musklerna fick smaka på Towes specialprogram igen och jag tror att detta är riktigt bra för mig.
Efter träningen bockades ett seminarium av på kursen och sedan väntade lunch i solskenet på bästa Vildgåsen. Perfekt!

Därefter drog jag mot Borlänge för ett möte med Jan och JALES anställda i Borlänge. Mitt samarbete med JALE handlar till viss del om att förbättra hälsan på företaget och att inspirera och peppa de anställda till träning och motion. Det har varit svårt att få till någonting under min säsong när det varit mycket annat med tävlingar och resor, men nu är vi igång! Inom en snar framtid drar vi igång gemensamma träningar och som det ser ut nu, och enligt mina förhoppningar, kommer JALE att ställa upp med två lag på Vasastafetten, ett Mora-lag och ett Borlänge-lag!! Vilka blir det som blir först till målet i Mora mån tro?

Spännande och roligt och en chans för mig att praktisera det jag faktiskt utbildar mig till. Jag ser fram emot att sporra och hjälpa motiverade individer att glädjas ännu mer i samband med träning och se sina egna framsteg.

Dagen avslutades med ett stavgångspass i skogen i Stångtjärn. Mitt knä är fortfarande ömt efter smällen på rullskidorna igår och jag kan inte springa obehindrat. Att gå med stavar i skogen fungerade riktigt bra och är ett ypperligt sätt att få hjärtat att slå i lagom takt för ett AI-pass. Dessutom skonsamt för knän och fötter.
Anton sprang race med MOX och jag travade fram och tillbaka, upp och ner i skogen. En härlig avslutning på dagen! Som grädde på moset lagade vi stuvade makaroner och falukorv till middag. Yammi!

Nu väntar lite plugg innan sängen. Vad morgondagen bjuder på får mitt knä avgöra.


Kvällssol i Stångtjärn


Titta vem jag hittade. Nöjd kille.

EM-festen är över

2012-05-21 @ 22:43:44

En intensiv orienteringshelg med funktionärsarbete i skattungbyn och eget tävlande följt av hejarop och applåder på EM-sprinten i lördags. Vilken folkfest det blev och vilken succé med tre svenska medaljer på sprinten och två på stafetten. Stämningen på läktaren i backhoppningsgropen i lördags var magisk. Det kokade där nere och jag har aldrig någonsin upplevt något i närheten av detta i OL-sammanhang. Häftigt!!

Ett stort grattis till medaljörerna och framförallt till guldmannen på sprinten, Jonas Leandersson. Imponerande och stort!! Vilken uppvisning han bjöd oss på och vilken känsla att få vinna ett stort mästerskap på hemmaplan inför en, i orienteringskretsar, snudd på overklig publik!!


Skola i veckan och som jag längtar efter sommaren nu. Vill bara få detta ur världen och bli klar med den här kursen!!


På söndag drar läger nummer två med teamet igång och jag packar min väska för att flytta si så där 15minuters promenad bort. Lugnet är lägerplatsen vilket känns väldigt skönt! Läger på hemmaplan innebär att man slipper lång resa, man kan hämta saker som man glömt, tvätta kläderna i halvlek och ändå få full uppbackning gällande träningsupplägg, sällskap, sparring på passen och måltider. Suveränt!

På onsdag löper jag tjejruset om mitt ömma knä efter dagens missöde på rullskidorna vill som jag. Håll tummarna för det, jag vill ju springa fort igen!!

Home sweet föräldrahem.

2012-05-16 @ 22:19:13

Hemma i färnäs hos mamma&pappa igen. Efter premiärturen på rullskidor med Anton imorse, och lite hejarop på EM-kvalet i sprintorientering, rullade tebben och jag mot Mora.

Har idag fått mitt första riktigt personliga styrkeprogram och kommer att prova en ny variant nu under sommaren. Vill försöka utveckla min styrka i överkroppen och med hjälp av Towe har jag nu fått ett program som kommer att vidareutvecklas eftersom under sommaren. Spännande med nya idéer och tankar och jag ser fram emot att plåga kroppen lite i gymmet framöver.

Jag hade även ett bra och givande möte med min stora sponsor JALE på eftermiddagen och har även där börjat spåna på nya idéer och tankar i mitt arbete med dem.

Mycket nytt på gång och det gläder mig. Jag vill lära mig mer samtidigt som jag utvecklas eftersom. Små men viktiga steg. Ett steg i taget.

Jag längtar till sommaren!

WSP-loppet och EM-arbete

2012-05-15 @ 21:26:51
Idag har WSP-loppet med Lundblad och Larsson i spets gått av stapeln i Falun. Ett löplopp, 4.7km långt, mestadels platt, men ändå jobbigt för både flås och ben. Utan att ha sprungit ett enda intervallpass i år gick det över förväntan. Benen kändes relativt lätta och jag kunde trycka på rätt bra tycker jag. Jättekul att tävla igen och ett lagom stort arrangemang som ska ha stort cred och tack! Finfint att segrarna fick presentkort i pris, det uppskattas.
Imorgon går kvalet på sprint-EM alldeles utanför Kaserngården och vi har VIP-platser på gräddhyllan. Hoppas på solsken och spännande kvaltävlingar. Inte varje dag ett mästerskap arrangeras i trädgården.
Eftermiddagen ska spenderas med styrketester av olika slag på ClassGym i Mora hos svägerskan Towe. Kroppen ska ses över och nu jäklar ska jag bli stark och utvecklas under sommaren!
Ett eftermiddagsmöte med en av mina stora sponsorer JALE ska också hinnas med innan jag måste återgå till plugget som hänger över mig. Det tar emot lite just nu, men jag kommer nog att klara mig igenom detta också.
Torsdag&fredag väntar EM-arbete i Skattungbyn för klubben och på lördag kör jag själv OL-race här i Falun.

Semestern är över

2012-05-07 @ 21:23:44

Tåget rullar mot Falun efter ett fantastiskt läget i Riksgränsen med teamet. En lägerort som blev över mina förväntningar trots det lite halvtrista vädret. Dagen med solsken och blå himmel, skidpasset på den glaciärliknande toppen av riksgränsen där tankarna tog mig till alperna, har etsat sig fast. Jag ler när jag tänker på det. Det var magiskt! En eftermiddag med livskvalité!

Team 2015 är peppande och inspirerande på alla sätt. Ett härligt gäng med många fina människor. Lägerlivet i sommar och höst lär inte bli tråkigt, även om vi oturligt och ledsamt nog tappat några medlemmar som jag gärna haft med i laget!

Nu återvänder jag, med många skidmil i benen, tillbaka till vardagen och tillbaka till skolan. Hälsa och beteendeprocesser heter kursen och vad den innebär har jag dessvärre inte hunnit sätta mig in i speciellt mycket. Men, den dagen den sorgen. En sak i taget och fokus här och nu.
Idag reser jag hem från ett fantastiskt läger-imorgon fokuserar jag på skolan.

Näst sista passet i Riksgränsen

2012-05-06 @ 14:09:18

Två pass återstår av team 2015s första läger den här säsongen. Sedan jag skrev sist, helt lyrisk och överväldigad över väder, före och vyer, har steken vänts lite. Igår förmiddag blåste det rejält på sprinttävlingen som vi hade och på eftermiddagen var blåsten förvandlad till storm och snöbyar. Trots det ruskiga vädret tog vi oss ut på en klassisk tur, som belönades med en stunds avkoppling på hotellets spa efteråt.

Imorse var det återigen snö i luften och kraftig vind. Allt eftersom passet gick mojnade dock vinden mer och mer och stundvis var det riktigt behagligt. Ett längre skejtpass & utförsträning i slalombacken som till sist blev bra på alla sätt.

Imorgon sätter vi oss på tåget mot Gällivare och flyget som tar oss till Arlanda. Det ska bli skönt att komma hem. Hem till min bättre hälft och hem till vardagen. Imorgon börjar jag skolan igen. Fem veckors semester är förbi och nu väntar fem veckor med studier innan sommarlovet. Ett sommarlov som ska bli det bästa hittills! Jag längtar.

Nu är det någon timmes sömn som väntar innan nästa pass. Hoppas att Din söndag också är riktigt bra?

Jag älskar det här!

2012-05-04 @ 14:06:46

Andra dagen på team 2015s läger i riksgränsen och jag bara njuter! 3timmar skidåkning, skejt, i solskenet, i kallsnö den 4maj. Drömmer jag?

Om det inte vore för att jag längtade till det fina jag har där hemma skulle jag kunna stanna här några veckor. Minst!

Wow!

2012-05-03 @ 19:29:37

Det räcker med bilder idag. Riksgränsen, jag gillar dig!