Min nya Trek och jag..

2011-07-18 @ 15:23:01
..tog oss en mysig tur i spöregnet imorse. Tre timmar av våra liv ägnade vi tillsammans i skogen, på stigar och vägar idag. Det är svårt att cykla när det regnar! Stubbar och stenar blir (konstigt nog!?) hala och att som nybörjade hålla koll på dessa rötter, grenar och stenar och samtidigt ta sig framåt med fötterna fast i pedalerna utan att ramla och få hela cykeln över sig är inte lätt! Det var en aningen ostabil cyklist som tog sig igenom Lugnets banor för MTB och under passet hann jag ramla tre gånger. En av vurporna var rena cirkuskonsten. Utför en brant backe, ett vattenfyllt hål och STOPP! Tvärstopp och en framåtvolt, med fötterna fortsatt fast i pedalerna - PANG! Första tanken var "-Lever jag?" Det gjorde jag, och inte en skråma förutom ett omtumlat huvud och lite ömma handleder.

Väl hemma igen fick jag skrubba både mig, cykel och hela badrummet grundligt från grus och smuts.



Jag har antagit utmaningen att ställa upp i Cykelvasan senare i sommar. Målet är just att komma i mål. Inga förväntningar om tid eller placering, bara ta mig på cykel från Sälen till Mora. Kan vara bra att ha sånna där mindre målsättningar med sitt idrottande också. Kravlöst men ändå utmanande. Tror att Vasaloppets egna ledord : Upplevelsen, utmaningen och äventyret passar bra in på mig i detta sammanhang.
Du kan läsa mer om Vasaloppets cykelvasa här. http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/loppen/sommarvecka/cykelvasan/
Den långa distansen, från Sälen till Mora, är full och stängd för anmälan, men kanske ska även du utmana dig själv och anmäla dig till halva distansen eller 30km-klassen på cykel?
Det lär garanterat bli en upplevelse!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback